Het 7 Life Languages profiel

Concreet inzicht in je eigen communicatiestijl, praktisch en onmiddellijk toepasbaar. Aan de hand van een digitale vragenlijst wordt een persoonlijk profiel gemaakt, dat de unieke combinatie van communicatiestijlen (de 7 talen) in kaart brengt samen met nog ruim 20 andere factoren die jouw profiel kleuren, zoals je passie, je talenten, je valkuilen, je kracht, je gedrag onder druk... Hiermee krijg je een persoonlijke handleiding voor je eigen communicatie en hoe je die effectief kunt inzetten.

7ll profiel diagram

De 7 talen

Uit onderzoek blijkt dat er zeven manieren zijn waarop mensen communiceren, de 7 life languages. Ieder mens kan elk van die 7 talen spreken, maar geeft van nature en onbewust de voorkeur aan één of twee van die talen. Het totale profiel kleurt jouw communicatie, de intensiteit van de talen en hun positie!

In de talen zijn drie categorieën, cognitief, emotief, en kinetisch. Met andere woorden: er zijn denk-talen, doe-talen en emotie-talen, wat inhoudt dat zo’n taal als eerste gericht is op bijvoorbeeld het denken, vervolgens komen doen en voelen daar achteraan.

Mover and Doer zijn doe-talen, mensen die deze talen spreken deze reageren meestal eerst met actie en daarna pas met hun hoofd of hart: “ik ga…”

Influencer and Responder zijn emotie-talen, deze reageren over het algemeen eerst met hun hart en daarna pas met hun hoofd en acties: “ik voel mij…”

Shaper, Producer, and Contemplator zijn denk-talen en reageren eerst met hun hoofd, daarna pas met hun hart en acties: “wat vind ik hiervan…”

‘Ik herkende me goed in de uitkomst van de testen. De invalshoek was echt weer anders dan ik als psycholoog gewend ben. Leuk! De enthousiaste manier waarop Renate uitleg gaf, maakte me veel verbanden duidelijk. Ik begrijp nog beter hoe ik in elkaar zit en wat voor effect dat op anderen heeft.’